FSMVÜ | Endonezya Kültür ve Tarih Festivali
Endonezya Kültür ve Tarih Festivali

Osmanlı Malay Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (OSMAD) de katkı sunduğu “Endonezya Kültür ve Tarih Festivali”, Türkiye’deki Açeliler Topluluğu (IKAMAT) tarafından 2-3 Kasım 2019’da Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Endonezya Kültür ve Tarih Festivali, Endonezya’nın turizm ve kültürel değerlerini tanıtmanın yanında, Endonezya ile Türkiye arasındaki ekonomik, sosyal ve siyasi iş birliklerinin kazanımları üzerinde de duracak. Sergi, kitap fuarı, dans gösterileri, kermes gibi etkinliklerin yanında iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin ele alınacağı konferanslar da gerçekleştirilecek.

Osmanlı Malay Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fahameddin Başar’ın da konuşmacılardan biri olduğu açılış programıyla başlayacak Festival’de üniversitemizin yayınlarından çıkan Açe Darüsselam Sultanlığı: İslam Öncesi Dönemden 20. Yüzyıl Başlarına Kadar Açe Tarihi kitabı için de imza günü düzenlenecek.

Açe ve Endonezya başta olmak üzere Güneydoğu Asya ülkeleri üzerine çalışmalarını sürdüren Mehmet Özay’ın kaleme aldığı Açe Darüsselam Sultanlığı: İslam Öncesi Dönemden 20. Yüzyıl Başlarına Kadar Açe Tarihi kitabı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yayınları’ndan Nisan 2018’de çıktı. Kitap, 16 ile 20. yüzyıllar arasında hüküm süren Açe Darüsselam Sultanlığının Malay dünyası ve İslam coğrafyası açısından önemini farklı açılardan irdeliyor.

Program için tıklayınız.

Yer : Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi