Covid-19 İle Mücadelede Asya-Pasifik Faktörü

Osmanlı-Malay Dünyası Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, alanında uzman akademisyenlerin katılımı ile tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgınında Asya-Pasifik bölgesinin dünyada bulunduğu konumun tartışılacağı bir webinar düzenleyecektir. Programda aşağıdaki konular gündeme getirilecektir.

Niçin Asya-Pasifik

Asya Değerleri (Asian Values)

Virüsün çıkış kaynağı üzerine görüşler

Bölge için yeni bir olgu mu?

Çin’de haber akışı

Erken dönem görüşler ve önlemler

Singapur, Hong Kong, Japonya, Taiwan (DSÖ ilişkisi)

Tecrübe ve Disiplin

Ankara Üniversitesi Asya-Pasifik Araştırmaları Merkezi (APAM) Müdürü Prof. Dr. Merthan Dündar, Ankara Politikalar Uzmanı Doğu Asya Uzmanı Dr. Ümit Alperen ve İbn Haldun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Özay'ın katılımı ile gerçekleşecek olan program YouTube kanalımızdan canlı olarak izlenebilecektir.

Etkinliğe ait detaylar aşağıdaki gibi olup her türlü soru ve öneriniz için omd@fsm.edu.tr e-mail adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Youtbe Kanalı: Ottoman-Malay World Studies

Kanal Adresi: https://www.youtube.com/c/ottomanmalayworldstudies