FSMVÜ | Güneydoğu Asyalı Öğrenciler Zirvesi 2020
Güneydoğu Asyalı Öğrenciler Zirvesi 2020

Güneydoğu Asyalı Öğrenciler Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek “Güneydoğu Asyalı Öğrenciler Zirvesi (SEA Summit 2020)”, “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin İşbirliği” temasıyla üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenecek.

Türkiye, 2005 yılından bu yana yükseköğrenimde Güneydoğu Asyalı öğrenciler için önemli bir ülke haline gelmiştir. Özellikle Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler’den gelen öğrenciler ülkemizde öğrenci birlikleri ve kulüpleri kurarak, hem ülkeler arasındaki ilişkilere katkı sağlamak hem kültürlerarası diyaloğu arttırmak hem de kendi aralarında iletişim ve birlikteliği güçlendirmeyi amaçlamışlardır. Bu amaçlar doğrultusunda 2010 yılında Endonezyalı Öğrenciler Birliği (PPI Turki), 2012 yılında Taylandlı Öğrenciler Birliği (TSAT) ve Malezyalı Öğrenciler Birliği (MASAT), 2015 yılında ise Filipinler Öğrenciler Birliği (FSA) kurulmuştur. Türkiye’deki Güneydoğu Asyalı öğrencileri daha geniş bir platformda bir araya getirmeyi amaçlayan bu öğrenci birlikleri, 2019 yılında Türkiye’deki Güneydoğu Asya Birliği Teşkilatı (ASEAN) ülkelerinden öğrencileri tek bir çatı altında toplamak üzere Güneydoğu Asyalı Öğrenciler Birliği’ni hayata geçirmiştir.

Bu yeni organizasyona ait ilk bildirge, 2019 yılında Ankara’da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir program ile imzalanmıştır. Türkiye’deki Güneydoğu Asyalı Öğrenciler Birliği Deklarasyonu, MASAT (Malezya) adına Nur Izzah Binti Fakharuldin, PPI Turki Endonezya adına Darlis Aziz, FSA (Filipinler) adına Kyle Christian Manejero ve TSAT (Tayland) adına Fadel Chehae tarafından imzalanmıştır.

ASEAN ülkelerinin gündemi ve ASEAN-Türkiye ilişkilerinin konuşulacağı “Güneydoğu Asyalı Öğrenciler Zirvesi (SEA Summit 2020)”, 25 Ocak 2020’de Haliç Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecektir.

Etkinliğe katılım için buradan kayıt formuna ulaşabilirsiniz.

Etkinlikle ilgili tüm sorularınız için;

Instagram: @seasummit2020

E-mail: seasummit2020@gmail.com