FSMVÜ | Islamic Civilization in Rum and the Malay World: Encounters and Interactions
Islamic Civilization in Rum and the Malay World: Encounters and Interactions

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) Uluslararası İslam Düşüncesi v Medeniyeti Enstitüsü (ISTAC) ve merkezimiz işbirliği ile Malay Dünyası ve Malay dünyası tarihi kaynaklarında "Rum" olarak da adlandırılan Osmanlı ve öncesinde Anadolu ve çevre coğrafyasında kurulmuş Türk Devletlerinde İslam Medeniyeti, her iki dünya arasında İslam Medeniyeti açısından benzerlikler ve farklılıklar, her iki dünya arasında etkileşimler ve karşılaşmalar, düzenlenecek bir webinar programında alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından ele alınacaktır.

Konuşmacılar:

Prof. Dr. İsmail Hakkı Göksoy / Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi

Doç. Dr. Imtiyaz Yusuf / Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) Uluslararası İslam Düşüncesi v Medeniyeti Enstitüsü (ISTAC) Öğretim Üyesi

Moderator:

Mr. Alaaddin Tekin / Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) Tarih ve Medeniyet Bölümü Doktora Öğrencisi

Yer : YouTube Canlı Yayın
Tarih : 06 Ağustos 2020