Malezya Federal Bölge Müftüsünün Ziyareti

Sadece Malezya'da değil Malezya sınırları dışında da tanınan, Malezya Federal Bölge Müftüsü Dato Seri Dr. Zulkifli Mohammad Al-Bakri, Türkiye'deki Malezyalı Öğrenciler Birliği (MASAT) ve Endonezyalı Öğrenciler Birliği (PPI Turki) ve merkezimiz tarafından düzenlenen bir etkinlikle, Türkiye'deki Malezya ve Endonezya toplumu ile bir araya gelmiştir. 

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar ve İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Malezya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Amal M. Asarani, Malezyalı Öğrenciler Birliği (MASAT) Başkanı Izzah Fakharuldin ve Endonezyalı Öğrenciler Birliği (PPI Turki) Başkanı Darlis Aziz tarafından karşılanan Dr. Al-Bakri'ye, üniversitemiz, Malay Dünyası çalışmalarımız ve İslami İlimler Fakültemiz hakkında bilgi verilmiştir.

Dr. Al-Bakri'nin konuşması öncesi söz alan Malezyalı Öğrenciler Birliği Başkanı Izzah Fakharuldin ve Malezya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Amal M. Asarani, Dr. Al-Bakri ile ilgili anekdotlarını paylaştıktan sonra Fatih sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'ne Malezya ve Endonezya toplumları için yapmış ve yapmakta oldukları faaliyetler ve göstermiş oldukları destek için teşekkürlerini sunmuşlardır. Son açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahameddin Başar, Güneydoğu Asya insanımızı üniversite olarak çok sevdiğimizi, üniversite olarak kapılarımızın her zaman bu bölgeden gelenlere açık olduğunu beyan ederek, Dr. Al-Bakri'yi karşılamak üzere programa katılan herkese teşekkür etmiştir. 

Açılış konuşmaları sonrası kürsüye davet edilen Dr. Al-Bakri, üniversitemiz başta olmak üzere bu programı tertip eden diğer paydaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlamıştır. Değerli ve ilham verici konuşmasından bazı kestiler şu şekildedir:

1-       İçinde yaşadığın toplumun sosyal ve kültürel yapısını öğrenmek önemlidir böylelikle yerel toplum seni kabul eder.

2-      Türkler, İstanbul’un fethi ile Peygamberimizin (ASM) övgüsüne mazhar olmuş bir millettir.

3-      Türk toplumunun zihniyetinin ve farklı fikirlere açık oluşunun kendine özgü avantajları vardır. Şeyh Mustafa Sabri Efendi’nin eserlerini okunmalıdır!

4-      Malay Dünyasından ilim öğrenme niyetiyle bu topraklara gelenlerin net hedefleri olmalıdır. Daha sonra geri dönerek kendi ülkelerinin gelişimlerine katkıda bulunmalıdırlar.

Konuşması sonrasında programa katılanların sorularını cevaplayan Dr. Al-Bakri konuşmasına bir dua ile son vermiştir. 

Program ve program sonrasında, üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar tarafından kendilerine hatıra olarak fincan takımı hediye edilen Dr. Al-Bakri'ye aynı zamanda Malezyalı Öğrenciler Birliği (MASAT) Başkanı Izzah Fakharuldin tarafından da plaket takdim edilmiştir.
Program toplu fotoğraf çekimi ile sona ermiştir.