1. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı

İslam Mimari Mirası üzerine düzenlenecek olan ilk uluslararası konfernas, Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi, İslam Mimari Mirası Araştırma Birimi, Malezya Ulusal Miras Departmanı ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliği ile, 21-22 Ağustos 2017 tarihlerinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleştirilecektir.

Konferans bu sahada çalışma yapan akademisyenleri, uzmanları ve hükümet görevlilrini bir araya getirerek, İslam Mimarisi ve insan ürünü çevre konularında bilgi ve tecrübelerini paylaşabilecekleri bir platform oluşturmayı hedeflemektedir. Birinci konferansın ana teması olarak “İnsan ürünü çevrelerde tasarım ve teknolojinin görkemi ” konusu seçilmiştir.

Programla ilgili detaylı bilgiye programın web sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.